DIY, kalmerende lavendel scrub

Maak je eigen lavendel scrub

Met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijk lavendel scrub:

  • zeezout
    Dit geeft een diepe reiniging en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Het droogt niet uit en is juist geschikt voor een droge of schilferige huid.
  • olie
    Of je nou kiest voor lavendel badolie, amandelolie met etherische lavendelolie, kokosolie of simpele extra vierge olijfolie, het verzorgt en voedt je huid.
  • lavendel
    Dit zorg voor een kalmerende en ontspannende geur. Daarnaast heeft het ook een ontsmettende en ontstekingsremmende werking.

Zo maak je de lavendel scrub

Ik heb de lavendel scrub gemaakt met zeezout, lavendel en Arganolie. Daarnaast heb je nog een leuk potje of bakje nodig om het in te bewaren. De hoeveelheden die je nodig hebt, zijn afhankelijk van het formaat van het potje.

Meng het zeezout met de Argan olie en roer het goed door. Het hoeft geen volledig vloeibaar mengsel te worden, maar het is wel fijn als het zeezout een beetje aan elkaar blijkt plakken. Ik heb nog een paar druppels lavendel olie toegediend voor de heerlijke geur.

Voeg er nog wat gedroogde lavendel aan toe en schep het in een potje. Om het helemaal af te maken, versier dan het potje met een paar sprietjes lavendel. Zo maak je in een paar minuten een leuk cadeautje!

Binnenkort als DIY pakket te verkrijgen onder producten. Ook ontzettend leuk om cadeau te geven.