De weldaad van een Hammam Ritueel

Je kunt natuurlijk een hammam bezoeken om de weldaad van een hammam ritueel te beleven, maar wist je dat je thuis ook van deze oosterse traditie kunt genieten? Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste producten, een lekkere warme badkamer en een uur vrije tijd. ME-TIME

Waar komt het hammam ritueel vandaan?

Het hammam ritueel zoals we dat tegenwoordig kennen vind zijn oorsprong al eeuwen geleden. In landen als Turkije en Spanje was het reinigen van lichaam en geest heel vanzelfsprekend. Dit deden ze in de hammam, wat in het arabisch “heetwater bron” betekent. Niet alleen mannen en vrouwen kwamen tezamen om te ontspannen en zichzelf te wassen; de hammam werd ook gezien als ontmoetingsplek met een sociaal maatschappelijke functie. Tegenwoordig is het niet anders. Nog steeds staat de hammam synoniem voor reininging, ontspanning en samenkomen. Maar deze eeuwenoude traditie is ook hét perfecte beauty ritueel om in eigen badkamer te kunnen beleven.

Wat heb je nodig?

Voor een optimale hammambeleving die het dichtst in de buurt komt van de traditionele oosterse hammam heb je in ieder geval nodig:

  • Zwarte olijfzeep
  • Marokkanse scrubhandschoen (kesse)
  • Ghassoul
  • Premium Arganolie

Stap 1: Reinigen van het lichaam

Elk hammamritueel start met het reinigen van je huid. Heb je een bad? Laat deze vollopen met heet water. Door de stoom en de warmte open je poriën zich, wat de huid de kans geeft zicht te ontdoen van vuil en talg. Stap nu onder de douche en spoel je af met warm water. Neem een flinke hand zwarte olijfzeep en zeep jezelf van top tot teen in. Begin bij je hals en werk zo naar beneden toe, richting de voeten. Ook je gezicht kun je reinigen met zwarte olijfzeep. De zeep is mild genoeg voor de gezichtshuid, welk huidtype je ook hebt.

Stap 2: Scrubben van de huid

Tegen de tijd dat je bij je voeten bent aangekomen, heeft de zeep voldoende tijd gehad om in te werken. De volgende stap is: dode huidcellen verwijderen. Dit doe je met een tradionele scrubhandschoen, een kesse. Verwijder de zeep al scrubbend, met stevige rond draaiende bewegingen. Wees voorzichtig bij het decolleté, want de huid is hier dunner en wordt beschadigd als je te hard scrubt.

Stap 3: Klei masker

Meng 70 gram ghassoul poeder (2,5 eetlepel) in een kommetje. Voeg er een paar druppels arganolie aan toe en voldoende water om een gladde pasta te maken. Smeer je vochtige lijf in met deze weldadige modder en laat het minimaal een kwartier inwerken. Als je merkt dat het laagje droog wordt en scheurtjes gaat vertonen, is het tijd om het af te spoelen.

Stap 4: Hydrateren met Arganolie

Na het inzepen, scrubben en het moddermasker is de huid zijdezacht. Niet zo vreemd: door de scrub beurt zijn alle dode huidcellen verwijderd en is er plaats gemaakt voor een nieuwe, gezonde huid. Wist je dat een gescrubde huid veel beter de olie opneemt? Sluit het hammamritueel daarom af met een mini massage met Arganolie. Smeer jezelf van gezicht tot voeten in met Arganolie waarbij je een licht druk uitoefent. Hiermee wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat voor een nog mooiere, zachtere huid zorgt. De vitamine E en Omega 6 en 9 in Arganolie laat je huid stralen en werken tegelijkertijd huid verjongend.

Je kunt bij ons alles in één pakket kopen.