Argan Olie

Hoe wordt koudgeperste virgin arganolie gemaakt?

Arganolie wordt gemaakt van de pitten van de vruchten die groeien aan de arganbomen. Nadat de noten zijn opgeraapt worden de noten gedroogd zodat het vleesachtige deel te verwijderen. Of het wordt mechanisch verwijderd om het proces te versnellen voor het beginnen van het extractie proces.

Vervolgens wordt de argannoot in de arganvrucht opengemaakt om de arganpitten te kunnen verzamelen wat allemaal met de hand wordt gedaan. Voor culinaire arganolie worden de pitten eerst geroosterd, bij cosmetische arganolie wordt dit niet gedaan om zo een nootachtige geur te voorkomen.

De korrels worden gemaald en geperst tot een bruine puree waardoor een pure ongefilterde arganolie overblijft. Hierna wordt het in vaten gestopt en blijft de substantie ongeveer twee weken staan zodat de vaste stoffen naar de bodem kunnen zakken. De helderdere arganolie wordt gefilterd, waardoor er pure arganolie overblijft.

Hoe worden de arganvruchten geteeld en verzameld?


Er zijn 2 traditionele manieren om de arganolie te oogsten.

1. De argannoten worden opgeraapt als ze van de boom afvallen eind juli en begin augustus of worden met stenen uit de bomen gegooid.

2. Ze rapen de argan noten op van de grond die de geiten hebben uitgespuugd nadat ze het vleesachtige vrucht gedeelte er van af hebben gegeten.

De geit gaat voor de argan noten de boom in.

Waar wordt arganolie het meest voor gebruikt?


Het kan direct op de huid worden aangebracht. Het wordt vaak gemengd in een aantal cosmetische producten zoals zeep, shampoo en conditioners.

Wat zijn de voordelen van ongeroosterde arganolie?


Arganolie kan de gezondheid van de huid, nagels en haar verbeteren. Arganolie bevat vitamines die samen met verschillende gunstige eigenschappen een krachtige combinatie vormen om de gezondheid van de huid te bevorderen.

– Verbetering gezondheid van de huid
– Verbetering gezondheid van de nagels
– Verbetering gezondheid van het haar
– Tegen gaan van haarverlies
– Tegen gaan van acne
– Tegen gaan van rimpels
– Versterking huid