Essens, Slow Living: Etherische oliën/ Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn ontworpen om te kalmeren en een aangename sfeer te creëren met behulp van geconcentreerde kracht van planten en kruiden. We hebben ze allemaal zorgvuldig geselecteerd, zodat de resulterende productcombinatie de grootste voordelen en een breed scala aan toepassingen met zich meebrengt. De oliën zijn ideaal voor ontspanning, massages, cosmetica en baden. Ze spelen een belangrijke rol in aromatherapie, die terecht behoort tot een van de soorten alternatieve geneeskunde en letterlijk “geurbehandeling” betekent. Ze zijn niet getest op dieren, bevatten geen parabenen en zijn volledig veganistisch.

100% NATUURLIJKE ETHERISCHE OLIËN ZONDER TOEVOEGINGEN IN EEN VERPAKKING VAN 10 ML HELPEN DE ALGEHELE CONDITIE VAN LICHAAM EN GEEST TE VERBETEREN.

ESSENS OLIE LAVENDEL
Lavendel heeft ontspannende eigenschappen, bevordert een rustgevende slaap en kalmeert de geïrriteerde huid. Geschikt voor aromalampen, olieverstuivers of op het kussen gespoten voordat je naar bed gaat. Het kan op de huid worden aangebracht, in de voeten worden gemasseerd of worden toegevoegd aan lichaamscrèmes of shampoos.

ESSENS OLIE TIJM
Tijm is een bekende antioxidant, het heeft reinigende effecten. Het ondersteunt het algehele welzijn van het organisme. Geschikt voor aromalampen, olieverstuivers en ook voor inhalatie. Het kan direct op de huid worden aangebracht of in de voeten of borst worden gemasseerd om de verkoudheid en hoest te verlichten.

ESSENS OLIE CITROEN
Citroen levert energie, verbetert de stemming, immuniteit en heeft veelzijdige toepassingen. Het is geschikt voor aromalampen, voor inhalatie en ook voor de baden. Het kan ook samen met kompressen worden gebruikt of in de voeten of een tempel worden gemasseerd.

ESSENS OLIE EUCALYPTUS
Eucalyptus helpt de luchtwegen te reinigen, versterkt het immuunsysteem en bevordert een frisse ademhaling.

Het is geschikt voor aromalampen, olieverstuivers en ook voor inhalatie. Het kan ook worden gebruikt voor het masseren van de onderbuik tijdens de menstruatie. Geschikt voor geurende kleedkamers of kasten.

ESSENS OLIE CITROENGRAS
Citroengras verstevigt, reinigt, scherpt de zintuigen en ondersteunt een goed humeur. Het stoot insecten af. Het is geschikt voor aromalampen, voor het hele lichaam of voetmassage. Verjongt de spieren van atleten na intensieve training. Kan worden gebruikt in olieverstuivers om op de kleding of zelfs het lichaam te spuiten als een effectief afweermiddel.

ESSENS OLIE ROZEMARIJN
Rozemarijn verlicht vermoeidheid, stimuleert en draagt bij aan een betere concentratie. Het is geschikt voor aromalampen, olieverstuivers en ook voor massages. Masseren in de slapen verhoogt de concentratie tijdens het studeren. Hoofdhuidmassage ondersteunt de haardichtheid.

ESSENS OLIE SINAASAPPEL
Sinaasappel is een antioxidant, stimuleert lichaam en geest en verfrist de huid. Het is geschikt voor aromalampen en ook olieverstuivers. Het kan worden gemasseerd in de voeten en tempels. Een druppel die in de handpalmen wordt gewreven en in de nek wordt gewreven, geeft je energie. Geschikt voor huid, lichaamscrèmes of douchegels.

ESSENS OLIE PEPERMUNT
Pepermunt werkt tegen slapeloosheid en hoofdpijn. Het mobiliseert de zintuigen, kalmeert het spijsverteringsstelsel en bevordert een frisse ademhaling. Het is geschikt voor aromalampen, olieverstuivers of voor inhalatie. Massage van de nek en longen verlicht gevoelens van spanning. Voegt een verkoelend effect toe door koude kompressen te gebruiken of voor voetbaden.

Essentiële oliën zijn niet in de eerste plaats bedoeld voor lokale toediening, dus wanneer ze op de huid worden aangebracht, raden we aan om slechts een zeer kleine hoeveelheid (1-2 druppels) te gebruiken of verdund met een andere dragerolie.