Sabon Beldi – zwarte olijven zeep (100% natuurlijk en biologisch)

Zwarte zeep is ook wel bekend onder de naam Marokkaanse olijfzeep. De zeep is een 100% natuurlijke zeep en wordt gemaakt van voornamelijk zwarte olijven. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in Marokko, voornamelijk door vrouwen die de hamam bezoeken.

100% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Zwarte zeep wordt verkregen bij het fabriceren van olijfolie. De zeep is dus een olijfextract en wordt gemaakt van olijven, olijfolie en water. Dit alles wordt vermengt en verwarmt totdat er een stroperige massa ontstaat.

WAT KUNNEN WE ER ALLEMAAL MEE?

Zwarte zeep is goed om te gebruiken als cleanser en exfoliant in één. De zeep reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen. De zeep reinigt grondig en diep en is te gebruiken voor verschillende huidproblemen. Zwarte zeep heeft verder een anti-microbiële en is rijk aan vitamine E. Mogelijkheden:

1 SCRUBBEN

Gebruik zwarte zeep over je hele lichaam als scrubcreme. Masseer je vochtige warme huid in met deze zeep en laat het intrekken. Zodra de zeep wat droog begint te worden scrub je met een scrub handschoen de dode huidcellen van je lichaam, hierna spoel je de huid af met lauw water.

2 ZEEP

Gebruik zwarte zeep als reguliere zeep om je handen te wassen. Als biologische zeep het is namelijk vrij van sulfaten, siliconen, parfum en alcohol.

3 Gezichtsreiniger

Gebruik de zeep als gezichtsreiniger voor een milde reiniging die onzuiverheden en acne vermindert. Maak je gezicht nat, smeer een dun laagje van de zeep over je gezicht en was daarna je gezicht af. Je kunt hiermee ook dagelijks je make-up verwijderen.

4 DOUCHEGEL

Gebruik de zeep als douchegel. Het wordt aanbevolen bij huidproblemen zoals eczeem, puistjes, ontstekingen, littekens en striae. Was jezelf met zwarte zeep in plaats van andere zeep. Zwarte zeep maakt de huid schoon en zacht, je zult versteld staan na het scrubben van je lichaam, hoeveel dode huidcellen er op je lichaam bevinden. Doordat het een pasta-achtige zeep is blijft hij op de huid plakken en werkt het meteen effectief op je huid en bevordert tegelijkertijd ook de bloedsomloop. De zeep laat je huid stralen na gebruik! Zwarte zeep kan gebruikt worden om huidveroudering tegen te gaan, het bevat Vitamine E en houd de huid soepel en glad.

5 SHAMPOO

Gebruik het zo nu en dan als vervanger van shampoo. Neem een klein beetje zwarte zeep, meng het met water en masseer je hoofdhuid ermee in. Laat het 5 minuten intrekken en spoel daarna je haar grondig uit.

6 SCHEERSCHUIM

Gebruik de zeep als scheerschuim. Zeep het gezicht in met de zwarte zeep en gebruik voldoende water zodat de zeep flink gaat schuimen. Scheer dan je gezicht (of waar dan ook) met een scheermesje. Door de rijke olijven komt er een beschermend laagje op de huid, waardoor de huid niet droog of kwetsbaar aanvoelt. Na het scheren spoel je het gezicht met lauwwarm water en maak je het droog. Voor de finishing touch gebruik je een paar druppels Arganolie.

ZWARTE ZEEP EN ARGANOLIE: EEN DREAM TEAM

Na een reinigingsbeurt is het prettig om de huid (of haar) te voeden met Arganolie. Het haar dat grondig is gereinigd met zwarte zeep, neemt Arganolie sneller op. Wat de voordelen van Arganolie ten goede komt. Arganolie laat de huid weer prettig aanvoelen. Bovendien geeft Arganolie een gezonde gloed aan je gezicht, werkt het hydraterend en verjongend. Sabon Beldi en Arganolie zijn een perfect koppel.