Serums: onmisbaar in je huidverzorgingsroutine

Serums zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé producten in huidverzorging. Omdat velen onder ons nog steeds niet precies weten wat een serum is en wat deze voor je huid doet, legden we de meeste brandende vragen voor aan Holly Grenfell, huidverzorgingsspecialist en lid van het Oriflame’s Skin Care Expert Panel.

Wat zijn serums?

“Serums zijn huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie actieve ingrediënten, zoals antioxidanten, vetzuren en vitaminen. Een serum kan je huid helpen om op langere termijn de hoeveelheid collageen in de huid en het optimale hydratatieniveau te stimuleren. Serums zijn lichter van structuur dan crèmes, omdat ze uit kleinere moleculen bestaan. Daardoor zijn serums in staat om aanvullende voedingsstoffen te leveren aan de diepere lagen van de huid” , legt Holly Grenfell uit. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een serum?

“Serums worden samengesteld om specifieke problemen zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en diepere rimpels aan te pakken. Een serum is daarmee een essentieel onderdeel van een anti-verouderende huidverzorgingsroutine. Er zijn veel klinische studies gedaan die de doeltreffendheid van het product bewezen hebben.”

Kan een serum mijn dag- en nachtcrème vervangen?

“Nee. Dag- en nachtcrèmes zijn bedoeld om je huid gehydrateerd te houden, door een beschermende barrière te creëren tussen je huid en de invloeden van buitenaf. Serums zijn bedoeld om diep in je huid de belangrijkste ingrediënten te leveren.
Dag- en nachtcrèmes en serums hebben een andere werking. Door het uitsluiten van één van deze producten ontneem je je huid belangrijke voordelen. De drie producten op een rijtje:
• Serum: Heeft een lichtgewicht structuur om goed opgenomen te kunnen worden in de huid. Zo kan de huid de actieve ingrediënten goed opnemen. Serum verbetert de prestaties van de dagcrème, maar vervangt deze niet
• Day cream: Biedt diepe hydratatie en beschermt de huid gedurende de dag. Bevat vaak SPF om de huid te beschermen tegen huidveroudering door de zon
• Night cream: Speciaal ontwikkeld voor de nacht. Alleen een serum is niet genoeg voor je huid. Je huid heeft behoefte aan een nachtcrème die de huid voedt. Je huid herstelt en vernieuwt zich namelijk gedurende de nacht.”

Hoe moet ik een serum gebruiken?

“Breng een serum aan op een frisse, gereinigde huid en masseer het in de huid van je gezicht en je hals. Eén druppel is genoeg, omdat de formule zeer geconcentreerd is en eenvoudig over de huid verdeeld kan worden. Het serum wordt snel geabsorbeerd, zodat je direct je dag- of nachtcrème aan kunt brengen.”

5 serums die je zeker eens moet uitproberen
• Novage+ Wrinkle Smooth Serum
• Waunt Go Glow Hydro Boost Serum
• Optimals Hydra Radiance Serum
• Novage+ Blemish + Age Defy Serum
• Optimals Urban Guard 3D Essence Serum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *